Hogyan fejezd be a halogatást? – Tony Robbins

Félegyházi Zsolt

Félegyházi Zsolt

Tony Robbins a világ talán egyik legismertebb és közkedveltebb life coacha. Több ezer ember számára nyújtott már segítséget az élet különböző területein. Jelen blog cikkben az egyik legnépszerűbb könyvéből az Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást című bestsellerből hoztam egy feladatot, amelynek segítségével már rég óta dédelgetett feladatokat, kihívásokat tudunk megvalósítani, amelyeket többször címkéztünk már fel, a majd jövő héten elkezdem jelzővel.

Nézzük:

Változtassunk valamin most rögtön!

Először is, írj fel négy olyan tennivalót, amit végre kell hajtanod, de mindeddig halogattad

Pl.: Szeretnék egészségesebben élni.

Másodszor, minden egyes tennivaló alá írd le válaszaidat a következő kérdésekre: Eddig miért nem léptem? Milyen fájdalmat kapcsoltam a múltban ahhoz, hogy a szükséges lépést megtegyem?

Harmadszor, írd le valamennyi örömödet, amelyeket a múltban átéltél azáltal, hogy megengedted magadnak az ilyen negatív hozzáállást.

Pl.: Ha szeretnél egészségesebben élni miért iszol minden nap dobozos szénsavas üdítőt? Abban a pillanatban valójában jól is érzed magad tőle. Örömet okoz neked! Ha azonban tartós változást akarunk elérni, új utat kell találnunk, hogy elérjük ugyanazt az örömöt, de negatív konzekvenciák nélkül.

Negyedszer, írd le, mibe fog kerülni, ha most nem változol meg.

Mi fog történni veled, ha nem hagyod abba, hogy oly sok cukros és zsíros ételt, italt fogyasztasz?

Utolsó lépésként írd le valamennyi örömödet, amiben részed lesz, ha mindezeket a lépéseket most rögtön megteszed.

Vizualizálj minden pozitív hatást mind a jelenben, mind hosszú távon.

Amennyiben felkeltette a feladat az érdeklődésedet bátorítalak, hogy olvasd el a könyvet, amelyben számos hasznos tudást tudsz felhalmozni az emberi természetről és garantáltan jobban megismered saját magad.

Oszd meg a cikket barátaiddal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jelentkezz díjmentes konultációra!

Írd meg nekünk, hogy miben lehetünk a segítségedre és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!